
I fredags gjorde jag norsk äppelkaka i mina nya fina le creuset formar. För er som inte vet vad norsk äppelkaka är följer här receptet:
För 3 portionsformar
2 stora äpplen
1 dl socker ( jag använde mörkt muscavado vilket slog igenom lite väl mycket. Ta vanligt strösocker eller mixa efter tycke och smak.
3 msk smör
citronzest
3 ägg
1dl mjölk
lite vatten
Sätt ugnen på 175 grader
Skala och klyfta äpplena och fräs i smör och socker, slå i lite vatten och låt dem bli lite mjuka. Fördela äppelröran i formarna. Vispa ihop ägg och mjölk och slå det över äppelröran. In i ugnen tills ägget har stelnat och det ser trevligt ut.
Varsågod och njut!
se där, det var länge sedan, om jag minns rätt gillade jag inte den som barn men kanske smaken ändrats, ska testa igen :-)
SvaraRadera/syster yster
Mums, ska jag också pröva mig på, ser smarrigt ut. Fina formar också, lyxprisse :)
SvaraRaderaKram Karin
Hej Toby! Fin blogg. Ser fram emot äppelkaka och att ses till nyår :-) // Magnus
SvaraRadera